2007. szeptember 26., szerda

Zabkorpás zöldbableves

Nem vagyok leveses, de ez ízlik. Ráadásul nem is nehéz elkészíteni. Volt itthon egy kis zöldbab, és mivel nem vágytam nagyon fűszeresre (ki volt nézve a Tárkonyos zöldbab ragu a veg.hu receptjei közül), ezért végül ez lett belőle (Norbinak A karcsúság receptjei című könyve után szabadon).

Recept: Zabkorpás zöldbableves

Hozzávalók: zöldbab, 2 cm-es darabokra vágva, répa és gyökér, kb. 5 cm-es hasábokra vágva, víz, zabkorpa, tejföl, só, paprika.

Elkészítés:

  1. Az előkészített zöldségeket enyhén sós vízben felteszem főni. Én úgy szeretem, ha nem nagyon puha, hanem éppen roppanós marad.
  2. Kiszedem a tányérba, majd hozzáadok 1 evőkanál zabkorpát és 1-2 evőkanál tejfölt, és összekeverem. Sóval és pirospaprikával ízesítem, és már eszem is.

A zabkorpával összekeverve nem érdemes állni hagyni, ezért készítek el csak annyit, amennyi rögtön el is fogy.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails