2007. november 24., szombat

Ecetes krumplileves

Ezt valójában a jubileumi VKF-re írt bejegyzésemben kellett volna megírnom, de hát jobb később, mint soha…

Szóval az emlékeim és némi kutatómunka, meg jelenlegi főzőtudásom alapján megpróbáltam legalább valami hasonlót alkotni, mint Mama annak idején. Persze én már a „reformos” hozzávalóimat használtam, de így legalább rá lehet fogni ezekre, hogy miért nem pont olyan lett, mint régen :-)

Recept: Ecetes krumplileves

Hozzávalók (4 tányérnyihoz): 2 evőkanál étolaj, 2 evőkanál Graham liszt, 4-5 közepes krumpli, 1 liter víz, 2 babérlevél, 1 kis pohár tejföl, 4 tojás, 2 evőkanál ecet, só, paprika.

Elkészítés:

  1. Az olajból és a lisztből rántást készítek, majd felöntöm a vízzel, és belerakom a felkockázott krumplit meg a babérlevelet.
  2. Felforralom, majd lefedve kis lángon addig főzöm, amíg a krumpli már majdnem puha.
  3. A tejfölt elkeverem egy kevés lével, majd az egészet a levesbe keverem. Sóval és paprikával ízesítem.
  4. Nagyra veszem a lángot, és amikor zubogva forr a leves, akkor egyesével beleütöm a tojásokat. Ezután egy pár percig nem kavarom meg, hogy ne nagyon menjenek szét. Addig főzöm, amíg a krumpli puha lesz, a tojások sárgája pedig keményre főtt.
  5. Tálalás előtt belekeverem az ecetet is.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails