2007. december 14., péntek

Burgonyás Graham kenyér

Nem kifejezetten ünnepi recept, de kenyér mindig jó, ha van, nem igaz?

Burgonyás Graham kenyér


1. Kevés vízben megfőzünk 10 dkg burgonyát, majd összetörjük vagy lereszeljük. (Kicsit realisztikusabban: kell 10 dkg maradék főtt krumpli, illetve esetleg porból is lehet az a püré.)

2. A hozzávalókat kenyérsütőgép keverőedényébe rakjuk a listán szereplő sorrendben, majd elindítjuk a Normál programot.

10 dkg burgonyapüré (amit előző lépésben készítettünk)

75 ml tej vagy víz

4 dkg vaj

1½ teáskanál só

1 teáskanál méz vagy cukor

1 tojás

30 dkg Graham liszt

1½ dkg élesztő

3. Az első dagasztás után ellenőrizzük a tészta állagát. Akkor jó, ha összeállt gömbbé, és nem ragad. Szükség esetén víz, illetve Graham liszt hozzáadásával javíthatunk rajta.

4. A sütési idő lejártával a kész kenyeret rácsra borítjuk.

Jó étvágyat!

Ötlet: http://www.norbi.hu - fórum

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails