2008. február 7., csütörtök

Zöldséges tükörtojás

Gyors vacsora, ha akad a hűtőben tojás, meg a fagyasztóban valami zöldség (azért nem reménytelen :-) Húsevőknek persze kockáznék bele sonkát vagy szalonnát is.

Zöldséges tükörtojás

  1. Meghámozunk és feldarabolunk adagonként 30-35 dkg friss zöldséget ízlés szerint – ez lehet sárgarépa, petrezselyem, zeller, karalábé, cukkini, karfiol, zöldbab, stb., lehetőleg vegyesen. (Szezonon kívül készíthetjük fagyasztott zöldségkeverékből is.)
  2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon enyhén megpároljuk, de csak annyira, hogy ropogós maradjon. Ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A megpárolt zöldségben adagonként egy-két kis fészket készítünk, és mindegyikbe beleütünk 1 tojást.
  4. Lefedve addig pároljuk tovább, amíg a tojás fehérje meg nem szilárdul.
Megjegyzés: Nagyobb mennyiséget sütőben érdemes készíteni egy vékonyan kiolajozott tepsiben.

Jó étvágyat!

Ötlet: http://www.plebania.net

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails