2008. június 23., hétfő

Erdész rakottas - Summer Edition

Egyszerűen elkészíthető, de kiadós vasárnapi ebéd volt az alábbi:

A pataki tálat beáztattam, majd előkészítettem a zöldségeket. Most éppen sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, újkrumpli, karfiol és zöldbab volt itthon. A répát, gyökeret és krumplit nem hámoztam, csak egy körömkefével jó alaposan lesikáltam. Az összeaprított zöldségeket összekevertem, majd a pataki tálba raktam, időnként megcsorgattam olívaolajjal (ez oldja ki a fűszerek aromáját), és friss zsálya- meg rozmaringleveleket tépkedtem közé. A lefedett tálat beraktam a hideg sütőbe, majd 200 fokra kapcsolva bő háromnegyed óráig sütöttem. Ráreszeltem 20 dekányi füstölt sajtot, majd fedő nélkül visszatoltam még 10 percre a sütőbe.

Az eredeti, téli változatról itt írtam.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails