2008. november 19., szerda

Mustáros szejtánszeletek

Szeretem az ilyen egy edényben, egyszerre elkészíthető ételeket. Az alapötletet egy valamikori húsos étel adta, a rárakott körítés meg az "ami van itthon" jegyében került rá. Igen ízletes fogás kerekedett belőle!

A tepsit vékonyan kiolajoztam, majd kiparkettáztam az alját vékony szejtánszeletekkel (így készítettem házilag). Megkentem őket magos dijoni mustárral. Rácsíkoztam a paprikaeltevésből kimaradt kissé hibás paradicsompaprikák ehető részeit, aztán meg csicsókahasábokkal borítottam be a tetejét. 200 fokon 25 percig sütöttem, előmelegítés nélkül. Ekkor a csicsóka még nem volt teljesen puha, hanem épp roppanós, ahogy szeretem. Megcsorgattam kevés olajjal, paradicsomcikkeket és friss kakukkfűleveleket szórtam rá, majd visszatettem pár percre az elzárt sütőbe. Így a paradicsom meglangyosodott a tetején, és remek illata lett az egésznek a zöldfűszerrel.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails