2009. május 24., vasárnap

Graham kenyér aszalt paradicsommal és oregánóval


Kenyérsütőgépes projekt, ezek mentek a keverőedénybe a lapátok behelyezése után:
  • 1 bögre (2,5 dl) víz
  • ½ bögre aszalt paradicsom, ollóval kis darabokra vagdosva
  • 2 evőkanál olívaolaj (vagy ha olajban volt eltéve a paradicsom, akkor annak az olajából)
  • 1 evőkanál szárított oregánó (de minden bizonnyal bazsalikommal vagy rozmaringgal is jó lehet)
  • 1 ½ teáskanál só
  • 3 bögre + 3 evőkanál Graham liszt (kb. ½ kg)
  • 2 dkg friss élesztő elmorzsolva (vagy 7 g szárított)
„Teljes kiőrlésű” program. Dagasztáskor érdemes ellenőrizni az állagot, nekem most néhány evőkanálnyi víz kellett még, hogy szépen összeálljon gömbbé, de ne ragadjon (várható volt, mert picit több lisztet tettem bele az eredeti recepthez képest, ráadásul barnát, ami több folyadékot felvesz).

Illatos, frissen is jól szeletelhető, ízletes kenyér lett belőle. Vászonzsákban eltéve még másnap is finom puha (tovább viszont nem tudok beszámolni a tartósságáról, mert alighanem elfogy :) Én csak így magában fogyasztottam, de szendvics alapnak vagy sajtos pirítósnak is el bírom képzelni.

Forrás: Vicki Smallwood: Száz recept kenyérsütő géphez (Alexandra). A fehér lisztet persze saját felelősségemre lecseréltem benne :)

1 megjegyzés:

Bettyó és Maya írta...

Kukk be hozzánk:-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails