2009. július 15., szerda

Citromos-gyömbéres zöldségegytál


Az itthon épp fellelhető friss zöldségekből készítettem ezt a friss, nyári ízvilágú egytálételt. Került bele 1 csomó répa, 1 csomó petrezselyemgyökér, 1 marék zöldbab, 6 kis krumpli, 1 kis karfiol és 1 paprika (összesen 2 púpozott tányérnyi volt előkészítve). Ezek összeaprításával kezdtem, majd a paprika kivételével a többit kevés olívaolajon, kevergetve átpirítottam. Felöntöttem 1 pohár vízzel, és kis lángon, lefedve pároltam. Sóval, pár tekerésnyi frissen darált tarkaborssal és egy fél teáskanálnyi őrölt gyömbérrel ízesítettem. Mikor már majdnem puha volt mind, a paprikát is hozzáadtam, és együtt pároltam készre (én úgy szeretem, ha a krumpli éppen puha és egy kicsit még roppanós a többi zöldség). A végén hozzákevertem a petrezselyem összevágott zöldjét, valamint 1 citrom kifacsart levét. 2 bőséges adag.

Az alapötletet Nana Nyári zöldséglevese adta, csak én még mindig az egytálételnyi sűrűséget kedvelem inkább, ezúttal vegánul.

Idő: 35 perc a tálalásig, ebből kb. 20 perc munka
Pénz: kb. 200 Ft a 2 adag (jó kör volt a piacon)
A citrom és a fűszerek kivételével magyar hozzávalókból, egyenesen a kistermelőktől beszerezve.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails