2009. július 20., hétfő

Héjában sült krumpli zöldfűszeres olívaolajjal

A vásárolt krumpli aprajából készítettem el ezt az ételt, így egy jó fél vízilabdameccsnyi sütési idő elég volt neki. Én pedig ebédkészítés helyett nézhettem a meccset, mégsem maradtunk éhen utána :)

A korábban alaposan megmosott és megszárított krumplit egy tepsire öntöttem, és 200 fokra kapcsolt sütőbe tettem. Mikor már ígéretes illata volt és járta a villa (krumplimérettől függ, hogy ez mikor következik be), egy lábasba borítottam, adtam hozzá pár csepp vizet, és lefedve állni hagytam. Így nemsokára könnyen le lehetett húzni a héját. A meghámozott krumplikat visszaraktam a lábasba, és hozzáadtam 1 csokor összevágott majorannát (de más zöldfűszer is lehetett volna), némi olívaolajat és sót, majd lefedve összeráztam, és már tálaltam is. (Így szépen bevonta a fűszeres olaj a krumplikat. A nagyobbakat kettévágva pedig azokkal remekül ki lehetett törölgetni a lábas belsejét.) 1 kilónyi krumpliból 2 bőséges adag lett.
(Ha nem muszáj vegánnak lennie, akkor olívaolaj helyett vajjal is is finom. Vagy kolbászzsírral... Ízlés szerint.)

Idő: kb. 45 perc a tálalásig, de ebből csak az utolsó kb. 10 perc a munka
Pénz: egy százasból simán kitelik 2 adag
Olívaolaj nincs magyar, de a többi megterem itt is!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails