2011. április 10., vasárnap

Zelleres gombaleves kínaiasan (vegán)

Továbbra is folyamatban van a fagyasztó kiürítése. A borsók mellett ma egy zacskó gomba került elő a mélyből, az képezte az alapját ennek a levesnek. Így pont elment az utolsó régicske zeller, és a szójaszószos üveg is kiürült. Szeretem, ha időnként elfogynak a régóta rakosgatott, megkezdett dolgok, s nem mennek veszendőbe.


Zelleres gombaleves kínaiasan
(vegán recept)


Hozzávalók (3-4 adaghoz):
  • 0,5 kg csiperkegomba
  • 1 ökölnyi zellergumó
  • 1 liter víz
  • 1 evőkanál natúr vegamix
  • 1 teáskanál fűszerkeverék (nálam Kotányi malomból a francia; összetétele: tengeri só, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem, paprika, bazsalikom, borsikafű, tárkony, kurkuma és görögszéna)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
Elkészítése:
A gombát falatnyi darabokra, a zellert pedig kis hasábokra vágjuk, és feltesszük főni a vízben. Ízesítjük a vegamixszel és a fűszerkeverékkel, és addig főzzük, amíg a zeller harapható lesz. A keményítőt simára keverjük egy kis hideg vízzel, majd a levesbe öntjük, és összeforraljuk vele. Tálaláskor kevés szójaszósszal "sózzuk".

Tipp: Ha még inkább a kínai kajáldák leveseinek zselés állagát akarjuk idézni, használjunk kicsit több keményítőt. Ugyanezzel a keményítős módszerrel természetesen más összetételű zöldséglevest is sűríthetünk "kínaiasan".

Ötlet: A 100 legjobb vegetárius étek (STB könyvek)

Idő: 20-25 perc, aminek legfeljebb a fele a munka
Pénz: 500 Ft a fenti mennyiség
Alapvetően hazaiból, az ízesítők kivételével.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails