2012. január 27., péntek

Egyszerű céklaleves (vegán)

Kotorj össze önmagukban már semmire se elegendő hozzávalókat, válogass ki belőlük néhány összeillőt, engedd szabadjára a fantáziád, és kreálj belőlük valami finomat!
Az én konyhámban ez az egyszerű, könnyű téli leves született ma ily módon: 


Hozzávalók 5-6 személyre
  • 2 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 4-5 kis cékla (legyen valamivel több, mint a répa meg a gyökér együtt)
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1-1,5 liter víz
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál natúr vegamix
  • 1 teáskanál só
  • 5-6 megroppantott borókabogyó (elhagyható)
  • 1 jó marék rizstészta (vagy tetszőleges durum tészta vagy bulgur)
  • 1 kis marék szárított petrezselyemzöld (vagy 1 kis csokor friss)
  • 2 evőkanál almaecet (vagy borecet vagy citromlé)
Meghámozzuk és kis kockákra vágjuk a répát, a gyökeret és a céklát. Vastag aljú lábosban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk benne a zöldségeket. Felöntjtük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket, és forrás után kis lángon, lefedve addig főzzük, míg roppanós-puhák nem lesznek a zöldségek. Ekkor beleszórjuk az összetört tésztát és az összemorzsolt petrezselyemzöldet, és lefedve állni hagyjuk 5-10 percig, amíg megpuhul a tészta. Tálalás előtt savanyítjuk, valamint szükség szerint beigazítjuk a fűszerezését.
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails