2013. március 5., kedd

Édesköményes tészta (laktovegetáriánus)

Jó régen ettem már édesköményt, de kellemes emlékeim vannak erről az ánizsos aromájú zöldségféléről. Nemrég ismét sikerült hozzájutnom, és ezúttal az alábbi finomsághoz használtam föl:

Megfőztem 25 dkg tojásmentes durum száraztésztát a csomagolásán feltüntetett módon. Fölaprítottam 3 édesköményt (kb. 80 dkg): előszöris a a zöldjüket félretettem a díszítéshez, ezután kettévágtam őket, eltávolítottam a torzsájukat, majd keresztirányban keskeny csíkokra szeltem a húsukat. Vastag aljú edényben megolvasztottam 1-2 dkg ghít (tisztított vajat - ennek hiányában normál vaj is jó), és időnként megkeverve roppanós-puhára pároltam rajta az előkészített édesköményt, közben pici vizet öntve alá, hogy ne kapjon oda (kb. 10 perc). Enyhén ztam, és a tűzről levéve hozzákevertem 3 dl zsíros tejfölt, majd az egészet összeforgattam a leszűrt tésztával. Rászórtam az édeskömény fölaprított zöldjét meg reszeltem rá némi sajtot. Ez a mennyiség 3 bőséges adag.
Vacsorára készítettem és nyomban elfogyott az utolsó szemig, így ez egy ilyen "képtelen" recept most. Legközelebb majd igyekszem jobban időzíteni (bár az is lehet, hogy akkor valami másban végzi az édeskömény).
 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails